Friday, June 30, 2006

Paras asid borik mi Hokkien paling tinggi

PULAU PINANG 29 Jun - Kepada penggemar mi Hokkien, anda perlu berhati-hati atau berhenti terus dari mengambil makanan itu kerana ia mengandungi paras asid borik paling tinggi iaitu 33 peratus. Asid borik dilarang penggunaannya kerana ia boleh menyebabkan penyakit kanser dan menjadi antara punca kaum lelaki mengalami kemandulan. Ia adalah bahan yang digunakan untuk kawalan serangga, pengawet kayu dalam industri perabot, kaca dan bidang perubatan serta dilarang di bawah Akta Makanan 1983 dan Peraturan-Peraturan Makanan 1985.

Ulasan: Wahai pengguna di seluruh dunia termasuk di Malaysia, bebaskan dirimu dan keluargamu dari pengusaha yang tidak berhati perut yang sanggup buat untung dari jualan makanan beracun.

Berhati-hati bila membeli, jangan bawa balik makanan beracun untuk keluargamu.

No comments: